Trieste

Italian ja Istrian välissä oleva Trieste odottaa sinua Umberto Saban laulun arvokkuudella: salaperäinen yhdistelmä synkkää kauneutta ja Keski-Euroopan viehätystä.

Karstitasangon rinteillä, missä kaksi niemimaata kurkottaa Adrianmereen ja kehystää laajaa, eristäytynyttä lahtea, on Trieste. Se on luonnollinen satama, yksi Välimeren tärkeimmistä. Sen erityinen maantieteellinen sijainti, jonka ansiosta se on ollut suurten historiallisten tapahtumien tapahtumapaikkana, tekee siitä nykyään äärettömän kiehtovan turistikohteen.  
Maiseman ihailun ja imperialististen menneisyyden jäänteiden keskellä käynti Triestessä on kuin historiallisten ja arkkitehtuuristen ihmeiden täyttämä kiertomatka. Lyhyen matkan päässä satamasta, Triesten venetsialaisten naapurien rakentaman suuren kanaalin jälkeen, saavut Piazza Unità d’Italialle, joka kutsuu sinut ihailemaan kaupungin muinaista habsburgilaista sydäntä prosecco-lasillisen kanssa. Jos rakastat vaeltamista ja valokuvausta, kävely Rilke-polulla tarjoaa upeita merinäkymiä, ja ”Napoleonin tie” esittelee lahden herkullisesti karstitasangon reunalta.


Näitä ei kannata jättää väliin:

• Miramaren linna ja San Giuston katedraali

• Postojna-luola

• Ljubljana, Euroopan vihreä pääkaupunki.

Retkiä, joita et halua jättää väliin

Kauneimpia hetkiä, joita voit risteilyllä kokea.