South Queensferry

Tämä keskus, jota kutsutaan nimellä South Queensferry sen erottamiseksi North Queensferrystä, on osa skotlantilaista Edinburghin kaupunkia ja sijaitsee Forthinvuonon (Firth of Forth) rannalla, useiden kilometrien päässä Skotlannin pääkaupungista. Muinainen satama, joka on myös mielenkiintoinen pysähdyspaikka risteilylläsi.

South Queensferry ja North Queensferry ovat saaneet nimensä Skotlannin kuningattaren, Margareetan, mukaan, joka asui täällä vuoden 1000 tienoilla ja oli erittäin pidetty skottien keskuudessa. Hän oli ensimmäinen kuningatar, joka järjesti säännöllisen lauttaliikenteen vuonon rantojen välille. Nyt yhteyksiä vuonon vastakkaisten rantojen välillä ei enää hoideta lautoilla, vaan tilalle on 1800-luvulla rakennettu vaikuttava rautatiesilta, Forth Bridge, ja myöhemmin autoille tarkoitettu Forth Crossing Bridge. 

South Queensferry on todella mielenkiintoinen pysähdyspaikka risteilyllämme. Ei vain siksi, että se on muinainen asutuspaikka ja todella viehättävä 1600- ja 1700-luvulta peräisin olevine rakennuksineen, vaan myös siksi, että retki tänne on täydellinen aloitus matkalle läheiseen Edinburghin kaupunkiin. 

Skotlannin pääkaupungille, joka tunnetaan majesteettisesta linnastaan, muinaisesta Royal Borough of Holyroodista, ja kansainvälisestä taidefestivaalistaan, ovat tunnusomaisia viehättävä keskiaikainen arkkitehtuuri ja historiallinen keskusta, joka on riittävän pieni tutkittavaksi yhdessä päivässä. 

Näitä ei kannata jättää väliin: •Upea Forth Bridge, todellinen veden päälle rakentamisen ikoni.

•Viehättävä vanhakaupunki vanhojen rakennusten ja kapeiden katujen keskellä.

•Läheinen Edinburgh, Skotlannin kuuluisa ja viehättävä pääkaupunki.