Rarotonga

Cookinsaarista suurin on puhtaan lumouksen ilmapiirin vallassa ja kiehtoo sinisillä laguuneillaan ja valkoisilla hiekkarannoillaan.  

Risteily vie tutustumaan ihaniin rantoihin, lämpimiin vesiin, jotka ovat kristallinkirkkaita ja kätkevät sisäänsä paljon kalaa ja koralleja: nämä kaikki ovat tämän paikan tyypillisiä ominaisuuksia. Rarotonga on eteläisellä Tyynellämerellä sijaitsevista Cookinsaarista suurin, ja siellä sijaitsee myös pääkaupunki Avarua. Tuliperäisellä saarella on myös paljon rosoisia huippuja ja piilossa olevia putouksia, joista tunnetuin on Wigmoren putous, jossa viihtyvät monenlaiset villit eläimet ja jossa on runsaasti kasvistoa. Ja nämä kaikki vain odottavat löytäjäänsä. 

Toinen täydellinen paikka luonnon kauneuden ihailemiseen on Maire Nuin kasvitieteellinen puutarha. Ei pidä myöskään unohtaa "Punanga Nuin" vilkasta ruokatoria Avaruassa: se on loistava tilaisuus maistella paikallisia ruokia ja kokea paikan kulttuuri.

Cookinsaaret olivat aiemmin Britannian protektoraatti, mutta nyt ne muodostavat parlamentaarisen demokratian, jolla on itsehallinto vapaassa yhteistyössä Uuden-Seelannin kanssa. Englanti on yksi virallisista kielistä, mutta Cookinsaarten maorin kieli on myös levinnyt, samoin kuin "rarotonga"-niminen variantti, joka on saanut nimensä saaren nimestä.

Näitä ei kannata jättää väliin:

• Avarua

• Wigmoren putous

• Maire Nuin kasvitieteelliset puutarhat