Praia Da Vitoria

Azorien vetovoima ja mystisyys: sen vulkaanisesta alkuperästä juontuva karu kauneus ja eristetty sijainti Atlantin sydämessä. Yksi risteilymme pysähdyspaikoista, Praia de Mar, tervehtii meitä saariston itäosassa sijaitsevan Isla Terceiran koillisrannikon laajassa lahdessa.

Ensimmäisten siirtomaa-asutusten keskus Praia luovutti pääkaupungin statuksen läheiselle Angralle vuonna 1476. Se on kuitenkin rakennettu uudelleen viime aikoina ja nyt se on tärkein Terceiran saaren ulkopuolinen pysähdyspaikka, jossa on uusi, kattava turisti- ja kauppasatama, josta retkemme alkaa.
Praian pitkä valkoinen hiekkaranta Atlantille on surffaajien suosiossa jatkuvien valtamerituuliensa ansiosta. Tyylikkään moderni ja eri aikakausilta peräisin olevien armeija-, siviili- ja hengellisten rakennusten täyttämä vanha kaupunki elävät sopusoinnussa kaupungissa, jonka viimeistelevät Igreja Matrizin massiiviset kellotornit. Täällä ja muualla saa huomata vuoden 1980 maanjäristyksen jälkeisiä korjauksia. Kapeat kadut ja värikkäät talot perinteisine liukuikkunoineen ovat myös yksi tämän lämminhenkisen kaupungin nähtävyyksistä.
Näitä ei kannata jättää väliin:

  • Igreja Matriz de Santa Cruz, vaikuttava 1400-luvulta peräisin oleva kolmilaivainen kirkko

  • The Paços do Concelho ja Vapaudenpatsas

  • Tourada à corda, tyypillinen azorilainen härkätaistelu, vanhin paikallinen ajanviete

Retkiä, joita et halua jättää väliin

Kauneimpia hetkiä, joita voit risteilyllä kokea.