Liverpool

Luoteis-Englannissa sijaitseva Liverpool on UNESCO:n maailmanperintökaupunki ja legendaarisen Beatlesin syntypaikka. Se on perustettu Mersey-joen oikealle rantatörmälle paikkaan, jossa joki kohtaa Irlanninmeren. Se on eloisa ja vilkas kaupunki, joka on täynnä tekemistä ja nähtävyyksiä, ihanteellinen kulttuurin ystäville ja niille, jotka haluavat rentoutua. Vierailemme sen teattereissa, perinteisissä pubeissa, historiallisissa rakennuksissa ja katedraaleissa sekä kaduilla, joilla soitetaan elävää musiikkia ja järjestetään festivaaleja sekä kaikenlaisia tapahtumia.

Merikaupan keskuksena Liverpool on myös UNESCO:n maailmaperintökaupunki. Sen museotiheys on Yhdistyneen kuningaskunnan toiseksi suurin Lontoon jälkeen, ja monissa museoissa ei peritä pääsymaksua. Vierailu Albert Dockille ja muille uudelleenrakennetuille ja eloisille museoita, kauppoja ja Tate-gallerian, Merseysiden merimuseon ja Beatles Story -museon kaltaisia nähtävyyksiä sisältäville alueille on todellakin käynnin arvoinen.  Sen katedraalit ovat myös mykistäviä. Niihin sisältyvät massiivinen uusgoottilainen Cathedral Church of Christ ja futuristinen muodoltaan erikoisen pyöreä Metropolitan Cathedral of Christ the King. Liverpool on Beatlesin kotikaupunki, ja yhtymäkohta heidän musiikkiinsa on erittäin vahva. Voit tutustua heidän tarinaansa ja vierailla Mathew Streetin Cavern Clubilla tai monilla musiikkifestivaaleilla. 

Näitä ei kannata jättää väliin:

  • Royal Liver Building, Cunard Building ja Liverpoolin satamarakennus, joita liverpoolilaiset kutsuvat nimellä ”three graces”.

  • Walker Gallery, joka on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan tärkeimmistä rakennuksista.

  • Kaupunkikierros klassisen mustan taksin kyydissä Penny Lanella ja muissa Beatlesin kuuluisaksi tekemän kaupungin paikoissa.

 

Retkiä, joita et halua jättää väliin

Kauneimpia hetkiä, joita voit risteilyllä kokea.