Khalifa bin Salman

Vuonna 2009 avattu Khalifa Bin Salman on Bahrainin kansainvälinen satama: huippumoderni esittely pienestä valtiosta, jolla on muinainen kulttuuri.

Risteilymme kulkee halki Persianlahden sekä Omanin ja Arabiemiirikuntien liiton. Kohteena Bahrain tai ”kahden meren valtakunta”, joka nimitys johtuu siitä, että sen aluevedet kohtaavat Saudi-Arabian lännessä ja Qatarin etelässä.  Bahrain on Arabian niemimaan pienin valtio, joka koostuu 33 saaren saaristosta, jota yhdistävät sillat ja hiekkakaistaleet.

Poikkeamissatamasta kannattaa ehdottomasti tehdä retki maan viehättävään pääkaupunkiin, Manilaan; siellä sijaitsee muun muassa ”Sakhir”-nimelläkin tunnettu Bahrain International Circuit -moottorirata. Kaupungin arkkitehtuurissa on kunnioitettu vaikuttavalla tavalla moderniutta, kun taas upeat temppelit todistavat syvälle juurtuneista muinaisista perinteistä, kuten haukkametsästyksestä, joka kuuluu muihin paimentolaisten tapoihin. Täällä voit uppoutua massiivisen, eri puolilta maailmaa tuoduilla pyhillä esineillä ja materiaaleilla koristellun Al Fatehin suurmoskeijan mystiseen kauneuteen ja ihailla Bahrainin World Trade Centeriä, joka on pitkälle viety ympäristön kestävyyteen liittyvä kokeilu ja erityisen viehättävä öljyntuottajamaassa.

Näitä ei kannata jättää väliin:

  • Bahrainin kansallismuseo,  panoraama paikallisesta kulttuurista
  • Qal'at al-Bahrain, portugalilaisten 1500-luvulla rakentama linnoitus 
  • A'Alin kylän pronssikaudelta peräisin olevat kumpuhaudat

 

Retkiä, joita et halua jättää väliin

Kauneimpia hetkiä, joita voit risteilyllä kokea.