Mitä kannattaa pakata

Mietitkö, mitä sinun kannattaa pakata? Oletko jo kysynyt kaikkien risteilyintoilijaystäviesi vinkkejä, etkä silti ole varma?

Älä huolehdi, sillä me annamme sinulle vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaa pakata mukaan, mitä kannattaa jättää kotiin ja mitä löydät laivaltakin.

Hyttien kaapit ovat erittäin tilavia – ota myös huomioon, että laivoillamme on hyvät shoppailumahdollisuudet vaatteita, hajuvesiä ja asusteita varten, sekä kampaamo ja kauneussalonki kaikkia kauneutesi ylläpitoon liittyviä vaatimuksia varten. Päivittäin on myös saatavilla pesulapalvelu.

Jos siis lähdet matkaan tyhjemmillä laukuilla, voit ostaa enemmän matkamuistoja ja lahjoja itsellesi ja lähimmäisillesi.

Matkakohteet…

Matkalaukkusi valmisteleminen! Sinun on pakattava hieman erilaisia asioita riippuen siitä, mihin maihin matkareittisi sinut vie: tässä joitakin esimerkkejä.

Välimeri keväällä/kesällä

Kevyet matkatavarat! Ilmasto on miellyttävän lämmin kaikissa risteilymme kohdemaissa. Muista ottaa mukaan ainakin aurinkorasva ihosi suojaamiseksi, aurinkolasit sekä mukava ranta-asu. Jonkinlainen kassi on myös kätevä rantaretkiä varten.

Välimeri syksyllä/talvella

Vaikka ilmasto ei olekaan täydellinen rantarentoutumiselle, se sopii kuitenkin kaupunkeihin ja kulttuuriin tutustumiseen. Suosittelemme mukavia kenkiä, pitkähihaisia paitoja ja sateenkestäviä päällysvaatteita sekä laukkuusi mahtuvaa sateenvarjoa.

Pohjois-Eurooppa

Muista vaelluskengät ja urheiluun ja ulkona tapahtuviin retkiin sopivat vaatteet, kamera ja käsimatkatavarana toimiva reppu. Pohjois-Euroopan kesät ovat leutoja, mutta aamuisin ja iltaisin takki on joskus tarpeen.

Eksoottiset kohteet

Kesävaatteet trooppista ilmastoa varten ja vedenkestäviä vaatteita äkillisiä sadekuuroja varten, puku/mekko, saronki, aurinkorasva. Muslimimaissa, kuten Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja Malediiveilla, suosittelemme, että kunnioitat paikallisia tapoja etkä käytä paljastavia vaatteita.

Maailmanympäriristeily

Niin monia paikkoja, joissa maailman ympäri matkaava risteily käy. Et voi tuoda mukanasi koko vaatekaappiasi kotoa! Muista ainakin: tarvittavat asiakirjat, passi, viisumi, kamera ja muutama hyvä kirja.

Kaukoitä

Meidän neuvomme on: Valmistaudu kaikkeen. T-paita, housut ja aurinkorasva aurinkoisia päiviä varten, vedenkestävät ja umpinaiset kengät sekä pitkähihainen paita sadepäiviä varten.

Tarkista lista

Olennaiset jokaisella matkalla

Mitä laivalla on

Mitä ei kannata pakata mukaan

✓henkilökohtaiset asiakirjat ja matkustusasiakirjat

✓ lakanat

✗ aseet, ammukset, räjähtävät aineet

✓lääkkeet ja lääketieteelliset laitteet

✓pyyhkeet

✗ilotulitteet, kaasut, tarttuvat ja myrkylliset aineet

✓Suojamaskeja ja käsien desinfiointigeeli

✓luottokortti tai käteistä

✓saippua, shampoo ja suihkusaippua

✗ruoka ja juoma (poikkeuksena pienten lasten ruoka)

✓laturit

✓hiustenkuivain

✗eläimet (paitsi opaskoirat)

✓aurinkorasva, aurinkolasit ja uima-asut

✓rantapyyhkeet

✗kodinkoneet (silitysrauta, kahvinkeitin, vedenkeitin, hiustenkuivain, suoristusrauta)

✓vaipat, pullot ja pienten lasten erityisruoat

✓tupakka, savukkeet (saatavilla laivan kaupoista ja baareista)

Katso koko kiellettyjen esineiden luettelo

✓mukavat kengät, joilla voit nauttia retkistä ilman jalkavaivoja

✓pinnasänky, vauvasänky, syöttötuoli ja tuttipullon lämmitin (pyynnöstä varauksen tekemisen aikana ja saatavuuden mukaan)

 

✓elegantti mekko ja valkoinen yläosa

 

 

✓pitkähihainen paita tai hartiahuivi

 

 

✓kamera

 

 

 

Ja muita asioita, jotka sinun tulee tietää

Paljonko matkalaukkuni saa painaa? Miten matkatavarani toimitetaan hyttiini?

Paino

Matkatavaroidesi paino ja koko riippuvat siitä, kuuluuko matkaasi myös lento. Jos sinun on lennettävä, sääntöjen mukaan yhdellä matkustajalla saa olla vain yksi ruumaan menevä matkatavara ja yksi käsimatkatavara. Suosittelemme, että otat yhteyttä lentoyhtiöösi tarkistaaksesi säännöt, joita sinun on noudatettava.
Jos lomasi alkaa kuitenkin suoraan satamasta, kaikki matkustajat voivat käsimatkatavaroiden lisäksi ottaa mukaan ylimääräisen matkatavaran, jos risteily on korkeintaan 7 päivää, kaksi ylimääräistä matkatavaraa, jos risteilyn kesto on korkeintaan 14 päivää, ja kolme ylimääräistä matkatavaraa, jos risteily on yli 14 päivää.

 

Matkalaukkujen drop off -palvelu

Kun saavut laivaannoususatamaan ja kun poistut laivasta, matkatavaroidesi siirtäminen on erittäin helppoa. Liitä risteilylippusi kanssa annetut matkatavaroiden nimilaput matkatavaroihisi, ja toimitamme matkatavarasi suoraan hyttiisi.
Varmista, että kannat henkilökohtaisen omaisuutesi, tavalliset lääkkeesi ja muut laivaannousun yhteydessä tarpeelliset asiat käsimatkatavaroissasi.

 

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä matkatoimistoosi tai risteilyasiantuntijoihimme.

Tutustu myös…

Vaatteet

Costa-lomasi jokainen päivä, jokainen ilta, jokainen retki ja urheilutapahtuma, muista tapahtumista ja kokemuksista puhumattakaan, vaatii sopivan asun. Oletko unohtanut jotakin? Laivoillamme on laajat ostosalueet, joista löydät varmasti kaiken, mitä ehkä unohdit.